Пожарната реагира на редица сигнали през последните дни

21 Feb, 2022

За периода от 08:00 часа на 18 февруари до 08:00 часа на 21 февруари на територията на регион Смолян са регистрирани 12 пожара, съобщи МВР.

Горяха сухи треви и храсти, пожари предизвикани от късо съединение на скъсани далекопроводи поради силния вятър, и пламнали непочистени комини.

Извършени са и 3 аварийно спасителни дейности за отстраняване на паднали дървета. Няма пострадали хора и не са нанесени материални щети.

На 18 февруари, са гасени сухи треви и храсти:

– В село Галище, община Мадан с площ на пожара 500 кв.м.

– В село Крайна, местност „Рупцово“, община Неделино с площ на пожара 2 дка.

– В село Соколовци с площ на пожара 40 дка, като около 7 дка са в урбанизирана територия. Спасени са 200 дка иглолистна гора и 6 сгради намиращи се в непосредствена близост. Пожарът е погасен от три екипа на РСПБЗН-Смолян с помощта на жители на с. Соколовци и с. Момчиловци и гасаческа група на ДГС.

– В село Дрянка, местност „Воденицата“, общ. Баните с площ на пожара 500 кв.м.

На 20 феруари в местност „Турчин мост“ в Неделино, екип на местната пожарна погасил пламъците, обхванали 1000 кв.м. сухи треви. Спасена е 5дка смесена гора.

По същото време, екип на пожарната в Баните гасил 1000 м2 сухи треви в село Дрянка, местност „Кирес гидик“. Огнената стиихия е потушена преди да обхване 50 дка иглолистна гора.

Пожари в комини:

На 18 февруари:

– В град Мадан на улица “Паисий Хилендарски“

– В град Девин на улица “Ударник“

На 19 февруари:

– В село Проглед, община Чепеларе.

На 20 февруари:

– В град Мадан на улица „Рила“.

– В град Смолян на улица „Цар Симеон“

 

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура