Явор Руженов е новият заместник-областен управител на Смолян

28 Jan, 2022

Областният управител на Смолян Емил Хумчев представи своя екип на брифинг.

Със заповед на премиера Кирил Петков за заместник-областен управител е назначен Явор Руженов, а досегашният зам.-областен управител Андрей Кадишев става главен секретар на Областна администрация.

„Назначаването на Явор Руженов за нас е голяма надежда, защото той е представител на най-голямата политическа формация в парламента Продължаваме промяната. С това се надяваме да имаме по-пряк достъп до отговорните хора, от които зависи развитието на Смолянска област”, отбеляза Хумчев.

„Имаме уверението, че на нашата област ще се гледа по-внимателно и отговорно. Ние сме отдалечен и най-бързо обезлюдяващият се район. Ще се опитаме да работим активно, за да спрем тази тенденция и изпълнявайки коалиционното споразумение, да направим всичко възможно живота на гражданите в областта да се подобри, да бъдем в услуга на хората, да улесняваме достъпа и да подобряваме услугите, които предоставя Областна администрация“, каза Емил Хумчев.

„Назначаването на Андрей Кадишев за главен секретар пък ще компенсира липсата на втори зам.-областен управител на област Смолян“, добави още областният управител.

Новият зам.-областен управител заема отговорния пост с вяра и мотивация за отборна работа.

Явор Руженов е роден през 1991 г. в гр. Пловдив, израснал в село Баните. Завършва с отличие местната гимназия  – СОУ „Христо Ботев“- Баните.

Висше образование придобива в Университета за национално и световно стопанство (УНСС)- София, специалност “Финансов Контрол”, където придобива и магистърска степен  в областта на “Финансов контрол и финансово право”. Последните години работи в областта на финансите и банковото дело.

„Надявам се да работим заедно и в името на населението от област Смолян. В мое лице г-н Хумчев може да разчита на пълна подкрепа. За мен няма деление на хората по политическа линия или  какви възгледи имат. Нашата област е много трудна, но се надявам с общи усилия да имаме положителни резултати“, каза Явор Руженов.

„Ще надграждаме това, което сме постигнали до момента с екипа на областна администрация, ще се стремим работата да бъде на ниво. Благодаря на областния управител за гласуваното доверие!“, каза Андрей Кадишев.

В началото на другата седмица ще бъдат разпределени и ресорите, за които ще отговарят Руженов и Кадишев.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура