Нов режим на обучение за учениците в Смолян и региона от 7 до 18 февруари

27 Jan, 2022

Поради заплахата от разпространението на коронавирус Областният кризисен щаб взе решение за въвеждане на нов режим на обучение за учениците от I до XII клас в училищата на територията на област Смолян за периода от 7 до 18 февруари.

Присъствено продължават да се обучават учениците от I до IV клас и извършват индивидуалните терапевтични сесии на деца със специални образователни потребности,  при спазване на противоепидемичните мерки.

За периода 07-11 февруари се преустановяват присъствените учебни занятия на учениците от VI , VIII, IX и XI клас. Обучението от разстояние в електронна среда за тези ученици се организира със заповед на министъра на образованието и науката.

За учениците от V, VII, X и XII, учебния процес остава присъствен, при спазване на противоепидемичните мерки.

За периода 14-18-февруари се преустановяват  присъствените учебни занятия на учениците от V, VII, X и XII клас. Обучението от разстояние в електронна среда за тези ученици се организира със заповед на министъра на образованието и науката. За учениците от  VI , VIII, IX и XI клас, учебния процес остава присъствен, при спазване на противоепидемичните мерки.

Преустановява се провеждането в присъствена среда на всички групови извънкласни занимания и дейности, дейности по интереси, (с изключение на заниманията по интереси в рамките на целодневната организация, които се провеждат без смесване на ученици от различни паралелки), екскурзии, спортни празници и други, организирани от училищата за всички възрастови групи, с изключение на областните кръгове на националните олимпиади и състезания при спазване на определени противоепидемични условия.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура