Кметът на Златоград: Проявявам уважение и разбиране към общинските служители в пенсионна възраст

27 Jan, 2022

Проявявал съм и проявявам уважение, респект и разбиране към всички общински служители, в пенсионна възраст, които дават своя принос за развитието на Община Златоград.

Това заяви във Facebook кметът на Златоград Мирослав Янчев по повод публикация относно връчено предизвестие за прекратяване на трудови взаимоотношения.

Кметът Янчев коментира, че в Общинска администрация Златоград работят, вече няколко години, точно такива служители – с придобито и упражнено правото на пенсия.

Отчитайки тяхната признателност за предоставената им възможност да получават едновременно работна заплата и пенсия, на свой ред искам да благодаря на младите хора в трудоспособна възраст, които проявяват разбиране и търпеливо чакат своя шанс за работа в родното си място, посочи златоградския кмет.

Проявявайки разбиране спрямо конкретните потребности на всеки един пенсионер – общински служител, смятам че вече е изключително належащо да се предостави всяка възможност за ново работно място за младите хора в общината, било то в държавния, общинския или частния сектор, за да могат те да живеят и да се развиват тук, в родния си край, поясни градоначалникът.

Кметът Янчев отбеляза, че именно воден от това, предприетите законово регламентирани действия по освобождаване на общински служители, придобили и упражнили право на пенсия, са и морални.

Искам да поясня, че Община Златоград ще продължи да подпомага ФК „Вихър-1965”, предоставяйки му, както винаги до сега, напълно безвъзмездно и безплатно спортната база на територията на общината, както и осигурявайки, ежегодно, финансови средства, определени с решение на Общинския съвет, подчерта още кметът Янчев.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура