Община Чепеларе с отлична организация на Европейското първенство по ски ориентиране

23 Jan, 2022

Община Чепеларе домакинства на Европейското първенство по ски ориентиране, което е и кръг от Световната купа и успоредно с това – на Световно първенство за младежи до 23 години и Световно първенство за ветерани.

Сред официалните гости на спортното събитие бяха кметът на Община Чепеларе Боран Хаджиев, кметът на Община Смолян Николай Мелемов и вицепрезидентът на Международната федерация по ориентиране Татяна Календероглу.

В международните състезания участват представители на 22 държави, като надпреварите се провеждат в местност „Картола“. Условията и организацията спечелиха одобрението на участниците още в първия ден. 

Първенствата са организирани от Българска федерация по ориентиране с подкрепата на Министерство на младежта и спорта и Община Чепеларе и със съдействието на Община Смолян.

Състезанията започнаха с надпревара в спринтовата дистанция в рамките на Европейското първенство и световната купа.

Българинът Станимир Беломъжев зае 4 място в спринтовата дистанция от Европейското първенство по ски ориентиране. Той остана на броени секунди от медалите, които бяха обрани от представителите на Русия.

Шампион стана Владилав Киселев, следван от 48-годишният Едуард Хренников, а трети е Сергей Горланов.

Изцяло руска челна тройка се получи и при жените, където шампионка е Марина Вяткина, втора Олеся Рязанова и трета Татяна Оборина.

Николай Димитров остана 45-ти при мъжете, Боян Софин е на 50-то място, Мартин Пенчев 55-ти, Йордан Ивано 57-ми, а Димитър Димитров 58-ми.

Смолянчанката Андрея Дяксова зае 33-то място, а Калина Недялкова 37-мо. Евангелна Дяксова е 43-та, Теодора Малчева 46-та, Ана-Марея Игнатова, Цвета Комитска и Ясемин Занкова заеха местата от 48-мо до 50-то в крайното класиране.

  • Снимки: Община Чепеларе (Зеленото сърце на България)
Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура