Фондация „За Родопите“ с нов проект за деца със специални образователни потребности

19 Jan, 2022
Фондация „За Родопите“ спечели субсидия от НФК за реализиране на нов проект за деца със специални образователни потребности под наслов „Нарисувай ми човек“. Той е адресиран към деца и ученици със специални образователни потребности на възраст от 3 до 12 години, които се обучават в общообразователни детски градини и училища на територията на област Смолян, както и към техните родители и преподаватели.
Проектът включва създаването на нов театрален спектакъл за деца със специални образователни потребности на възраст до 12 г със заглавие „Нарисувай ми човек“ и неговото разпространение в 10 различни локации в област Смолян, заедно с интерактивната танцова работилница „Един ритъм“. В град Смолян ще се проведе и обучителен модул за учители, възпитатели и родители от детско-юношеския психиатър д-р Здравка Янева на тема „Невроразвитие – етапи, създаване на умения и нарушения“.
Основен партньор на Фондация „За Родопите“ е РЦПППО – Смолян. Проектът има партньор и в лицето на Образователни институции в област Смолян (Регионално управление на образованието Смолян). Основен спомоществовател е Национален фонд „Култура“ чрез програмата „Социално ангажирани изкуства“.
Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура