Компанията за бутилиране на вода „Михалково“ с приз за опазване на околната среда

19 Jan, 2022

Компанията за бутилиране на минерална вода „Михалково“ получи още едно признание за постижения в областта на опазването на околната среда и биоразнообразието.

Отличието беше връчено от Смолянската стопанска камара.

Регионалната камара работи в партньорство с няколко гръцки и български организации по проект с WILD LIFE FOR EVER – „Опазване на биоразнообразието чрез устойчиво управление и опазване на редки видове и хабитати по поречията на реките Арда и Места и планината Родопи“.

Проектът е финансиран по Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A “Гърция-България 2014-2020”, съфинансирана от ЕФРР и национално съфинансирана от участващите държави.

Една от дейностите по проекта включва стимулиране на местния бизнес и местни организации, които покриват определени минимални изисквания по опазване на околната среда и биоразнообразието, на които се връчва Сертификат „Етикет за качество“ в три степени – златен, сребърен и бронзов, в зависимост от нивото на активността им.

„Златният етикет за качество“ е признание за „Михалково“. Компанията от години въвежда принципите на зелената икономика в процеса на бутилиране на вода и се грижи за подобряване на околната среда, възстановяване и защита на биологичното разнообразие в местността в Западните Родопи, където е фабриката.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура