Състезатели от 22 държави пристигат в Чепеларе за Европейското първенство по ски ориентиране

19 Jan, 2022

Близо 230 състезатели по ски ориентиране от 22 държави се събират в Чепеларе за Европейско първенство по ски ориентиране от 22 до 27 януари.

Състезанието, което е кръг от Световната купа, ще се организира при строги противоепидемичните мерки, като са отменени тържествата за откриване и официалните събирания, а церемониите по награждаване са съкратени до минимум.

Въведена е промяна в локацията, вместо в района на Хайдушки поляни, както беше планирано, състезанията ще се състоят в местността Картола, пояснява Община Чепеларе.

Една от най-големите звезди в този спорт е световният шампион Станимир Беломъжев, който е най-известният скиор сред българските участници, които ще представят страната ни.

При жените Андрея Дяксова и Теодора Малчева ще участват във всички пет старта, а Евангелина Дяксова е предвидена за три състезания. Треньор на българската селекция е Иван Беломъжев.

Общо 22 държави ще изпратят свои представители, като с най-пълни отбори са традиционните сили в дисциплината Швеция, Финландия, Русия и Норвегия.

 

  • Photo: IOF Orienteering

 

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура