Над 150 км републикански пътища в Смолянско са планирани за ремонт тази година

14 Jan, 2022

Повече от 150 км републикански пътища в Смолянска област се планират за ремонт през тази година, съобщават от МРРБ.

110 км. са заложени в плановете на министерството и АПИ за основен ремонт, а останалите са планирани в перото за текущ ремонт и поддръжка.

За основен ремонт е плануван пътя от Смолян до село Горна Арда, над 29 км.

Ремонтирано ще бъде и трасето Рудозем-Смолян, през Фатово. Другата отсечка, по която ще се работи е от Печинско до разклона за село Ерма река.

Ще се ремонтира и участъка Момина вода – Рожен, над 11.931 км.

Планира се ремонт и по пътя за Националната астрономическа обсерватория на Рожен. Ще бъде ремотиран пътя Доспат –Девин, а по програмата за текуща поддръжка е заложено да бъд рехабилитиран пътя Батак-Доспат.

За текущ ремонт е планиран и Чуреково-Михалково.

Гражданите могат да правят предложения кои пътища да бъдат включени в новата програма за ремонт на републиканската пътна мрежа за 2022 г. в продължение на две седмици.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов обяви началото на четиригодишна програма, която цели качествено подобрение на тежкото състояние на пътната мрежа в страната.

За тази година е планирано да се ремонтират над 3100 км от пътната мрежа, а необходимото финансиране от 2.8 млрд. лв. ще дойде от бюджета и приходите от тол таксите.

Министър Караджов си поставя амбициозната задача за 4 години да бъдат ремонтирани около 60% от републиканската пътна мрежа, която покрива 80% от целия трафик в страната.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура