Смолянският театър с три представления на сцена през януари

06 Jan, 2022

Смоляснките театрали обещават на зрителите, че ще им подарят още много вълнуващи преживявания на сцената на Родопски драматичен театър „Николай Хайтов“.

През месец януари са планирани три заглавия.

На 14 януари от 19.00 часа ще имате възможност да гледате „Юдина ела“ от Константин Канев. Спектакъл, който е създаден специално по повод 70-годишния юбилей на театъра.

Любов и страдания, смълчаващо със силата си  човешко достойнство, талант и изкупление за неговото притежаване, възхищение пред живота в сянката на страшни изпитания…

В разказите на Константин Канев всичко това е сплетено като корените на вековно родопско дърво. Сляпа Дана, Юдичев Тодор, Дрохо Кехая…

Истинските хора и техните истории идват към нас от далечно време, през реални събития и легенди, придобиват необикновена осанка, карат ни да притихнем пред техните болка и красота, пред мъдростта и духовната им щедрост. Режисьор е Юрий Дачев. Музиката е на Мира Искърова.

Участват актьорите Емилия Ованесян, Искра Йосифова, Божана Мановска, Димитър Димитров, Делян Илиев, Мариан Бозуков, Борис Хаджийски, Атанас Найденов и Никола Орешков.

На 21 януари от 19.00 часа гледайте „Оркестър Титаник“. Пиесата на Христо Бойчев е абсурдна сатира. Зрителите ще видят една история, разказана от четирима клошари, хора от най-ниския ешелон на живота.

Четиримата разказват една и съща история от различни гледни точки. Те започват да фантазират и сънуват нещата около тях. Очаква ви вечер на много смях и забавление.

Драматургията и режисурата са на Делян Илиев.

Участват Емилия Ованесян, Румен Бечев, Димитър Мартинов, Асен Левов и Делян Илиев.

На 29 януари от 11.00 часа е началото на детското утро в Родопски драматичен театър. „Книжки сладкодумки“ е образователен спектакъл за деца. Той е дело на режисьора и книгоиздателя Панайот Цанев. На сцената са актрисите Искра Йосифова и Гергана Либова.

Сладкодумците отварят приказната врата на литературния свят. Със сръчност, умение и много въображение запознават малките зрители с басни и поговорки, задават им гатанки, пеят песни и разказват приказки.

За да бъде още по-интересно за малчуганите Сладкодумците правят кукли от хартия – оригами. Провокират творческото мислене с кукли от предмети, показват какво е танграм, редят пъзели, обясняват що е гатанка, поговорка, басня, приказка, обясняват що е мерена, що е немерена реч, що е композитор, песен.

В момента се провеждат възстановителни репетиции на „Приключения опасни със герои сладкогласни“ – спектакъл за малки и големи. Една завладяваща приказка за неочаквани герои в конкурс за песен… Музикална буря от емоции, сътворена от композитора Хайгашот Агасян.

Забавна история за приятелството, успеха, доверието и вечната борба между доброто и злото… Атрактивно, занимателно, неповторимо театрално изживяване режисирано от Адриан Петров и представено от младите актьори в театъра – Божана Мановска, Гергана Либова, Деси Минчева, Преслава Георгиева, Соня Йосифов, Делян Илиев, Борис Хаджийски, Никола Орешков, Атанас Найденов и Асен Левов. Очаквайте в началото на месец февруари.

 

Билети за всички представления може да намерите на касата на театъра и на тел. 0893 338 173

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура