Мелемов: Основният проект, по който работим е цялостен ремонт на Планетариума

03 Jan, 2022

Няколко важни проекти за общината ще се реализират през 2022 г. Това заяви в интервю за „Фокус” кметът на Смолян Николай Мелемов.

Основният проект, по който работим е цялостен ремонт и подмяна на оборудването на Планетариума в града, отбеляза Мелемов.

Подмяната на отоплителните уреди също е важен проект, тъй като зимата Смолян от най-чистия град става с много мръсен въздух, посочи кметът Мелемов.

Така че се надявам догодина този проект да приключи успешно. Много от нашите съграждани да получат нови уреди за отопление, което ще се отрази и на чистотата на въздуха, подчерта Мелемов.

В момента има процедура за избор на доставчици и се надявам през пролетта реално да се работи по подмяна на отоплителните уреди в домакинствата в общината. Над 2500 семейства ще получат нови уреди и ефектът за екологията и чистотата на въздуха ще е осезаем, поясни кметът.

Градоначалникът допълни, че кучешкият приют се въвежда в експлоатация и очаква той да заработи в най-скоро време.

Кметът Мелемов се надява в община Смолян да има успешен зимен сезон. Това е един от малкото плюсове на ковида, че хората трудно пътуват в чужбина и се надяваме нашите сънародници да изберат Пампорово и Смолян за своята зимна почивка и ваканция, както беше и през миналата година.

Смятам, че зимния сезон ще е добър, Пампорово АД са подготвени, а и в Смолян също посрещаме туристи, коментира кметът Мелемов.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура