Пожарната се отзова на редица сигнали за помощ през изминалото денонощие

15 Dec, 2021

През изминалото денонощие екипите на пожарната в Смолян и региона са се отзовали на 10 сигнала за аварийни дейности и помощни операции, съобщи МВР.

На 14 декември в 08:15 часа на телефон 112 е получен сигнал за помощ на паднало куче в речното корито в района на улица „Родопи“ в Смолян. Екип на пожарната е извадил кучето невредимо.

Около 11:30 часа е получен сигнал за закъсал товарен автомобил на пътното платно в к.к. Пампорово. Извършено е извличане на закъсалия камион с помощта на моторна лебедка и освобождаване на пътното платно. Произшествието е ликвидирано в 12:30 часа от пожарникарен екип.

Около 11:40 часа е получен сигнал за оказване съдействие на гражданин заседнал в асансьор в сграда намираща се на улица „Хан Аспарух в Рудозем. Причина е техническа неизправност на асансьора. На мястото се отзовал екип на рудоземската пожарна и е оказана помощ.

Около 16:11 часа е получен сигнал за активирано старо свлачище под селскостопанска постройка намираща се в Неделино на улица „Полк. Дичо Петров“. Няма пострадали хора. Произшествието е ликвидирано в 16:30 часа.

В 21:00 часа в златоградското село Ерма река е получен сигнал за съдействие на енергиен системен оператор, за възстановяване на далекопровод за нуждите на помпите на Рудник „Ерма река“. Екип огнеборци оказва съдействие по възстановяването на далекопровода

Екипите са реагирали и на 5 сигнала за отстраняване на паднали дървета на пътното платно, повечето от тях са на територията на община Баните.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура