Десетки населени места в Смолянско продължават да са без електрозахранване

15 Dec, 2021

Десетки населени места в област Смолян продължават да са без електрозахранване, като някои  от тях нямат ток вече трети ден, съобщава Областната управа.

Причината е в скъсани електропроводи след проливните дъждове и тежкият сняг в последствие, който причии аварии.

В община Смолян около 40 населени места са с нарушено електрозахранване, а в общинса Мадан 17.

В община Девин село Селча е без ток, в община Рудозем селата по цялото Елховско корито, а в Баните горната част е с прекъснато електричество.

Нормално е електрозахранването в общините Златоград, Чепеларе и Доспат.

Все още девинското село Триград е без достъп, както и смолянското село Киселчово. До село Мугла е проходимо, но с високопроходими автомобили

Аварийни екипи работят навсякъде в областта за отстраняване на щетите. Очаква са обстановката с електричеството постепенно да се нормализира. В няколко населени места в региона има проблеми и с водоподаването.

Заради липсата на електричество, със заповеди на кметовете на Мадан и Рудозем детските градини и училищата остават затворени на 15 декември.

Пътищата в областта са проходими при зимни условия. Няма затворени пътни артерии от републиканската пътна мрежа. Все още е в сила забраната за движение на тежкотоварни автомобили с маса над 12 тона в цялата Смолянска област.

През нощта е имало множество сигнали за паднали дървета, които са причинявали временно спиране на движението в много направления.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура