Община Баните се оборудва с нови 100 контейнери за смет

07 Dec, 2021

Нови 100 броя метални и пластмасови контейнери и кофи за смет се разпределят по населените места в община Баните, съобщи кметът на Баните Павлин Белчев.

Планираме през следващата година да се сдобием и с още един сметоизвозващ камион, коментира Белчев.

Междувременно в китното родопско село се изгражда терморезервоара за минерална вода. С него ще можем да отговорим на пиковото потребление на минерална вода през летния туристически сезон, посочи кметът Белчев.

Водното хранилище се намира в центъра на китното родопско село до Римската баня. Съоръжението е с обем от около 100 кубика и се планира да задържа температурата на водата на около 43 градуса, каквато извира от земята.

Предстои подмяната на водопровода от Стърница до Баните за няколко милиона лева, а също така строителство на нов водоем в село Оряховец и изграждане на самопречистващ се филтър на пречиствателната станция.

По-рано през тази година стартира цялостен ремонт и рехабилитация на стратегическия за Община Баните път Соколовци-Момчиловци-Виево-Славейно-Петково-Баните до границата на Смолянска област с област Кърджали.

Цялостното асфалтиране на тези над 40 км. пътна мрежа, финансирано от Агенция „Пътна инфраструктура“, ще предостави на жителите на общината и на нейните гости възможност за комфортно пътуване по най-важната пътна артерия, която ни свързва с най-близките големи градове, коментира кметът Белчев.

Реализирането на тежи важни проекти ще доведе до подобряване на качеството на живот в Община Баните.

 

Подобни

Новини от региона

туризъм

култура