Сформират бизнес съвети в Смолянска област

29 Nov, 2021

В изпълнение на дейности по проект финансиран от програма за трансгранично сътрудничество INTERREG V/A Greece-Bulgaria 2014-2020 в пограничния район в България и Гърция ще бъдат основани 14 бизнес съвета.

В тяхния състав ще влизат представители на бизнеса от региона, стопански, търговски и занаятчийски камари, предприемачи и представители на общинска и областна администрация.

Бизнес съветите ще обсъждат и решават проблеми и предизвикателства, пред които е изправен бизнесът в България и Гърция. Тяхната дейност ще обхваща 7 припритетни сектора: Агро-хранителна промишленост, Управление на отпадъци за рециклиране или енергия, Възобновяема енергия и енергоспестяване, Устойчив туризъм, Здравеопазване, Материали-Технологии и Текстилна промишленост.

Бенефициент по проекта е сдружение “Развитие на иновативни стартиращи компании” гр. Чепеларе.

Партньори са Сдружение “Местна инициативна група Неделино”, сдружение “DE.CU.T.E” гр. Кавала, сдружение “Entrepreneurship foundation”- Козани, Гърция.

Във връзка с гореизложеното стартират поредица от информационни събития, на които са поканени всички заинтересовани страни. Присъствието е безплатно.

График на събитията:

Дата Час Място на провеждане
30.11.2021 13:30 гр. Чепеларе, заседателна зала на община Чепеларе
01.12.2021 11:30 гр. Смолян, малка заседателна зала на община Смолян
02.12.2021 13:30 гр. Рудозем, заседателна зала на община Рудозем
Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура