Ограничават движението на 7 ноември по отсечките Стойките-Смолян и Пампорово-Смолян

04 Nov, 2021

На 7 ноември (неделя) от 8:30 часа до 11:30 часа ще бъде ограничено движението по участък от третокласния път Стойките – Смолян, от кръстовището с път Пампорово – Смолян до кръстовището с пътя Стойките – Пампорово.

Спирането на трафика е за провеждането на етап от рали спринт Пампорово, съобщи АПИ.

По време на автомобилното състезание движението от Смолян за Девин ще се пренасочва по обходен маршрут: по път Пампорово – Смолян и по път Стойките – Пампорово.

От 12 часа до 15 часа, ще бъде ограничено движението по отсечка от третокласния път Пампорово – Смолян, от кръстовището с път Стойките – Пампорово в к. к. Пампорово до кръстовището с общинския път за с. Левочево. В отсечката от кръстовището за Левочево до Смолян движението ще се осъществява с пропускателен режим и ще се регулира от сигналисти.

По време на състезанието движението от Смолян за Пловдив ще се пренасочва по обходен маршрут: по път Стойките – Смолян и по път Стойките – Пампорово.

Рали спринт Пампорово

Първото издание на рали спринт Пампорово ще дебютира в календара на Българския рали спринт шампионат на 6 и 7 ноември.

Благодарение на усилията на Пампорово АД, Община Смолян и Община Чепеларе, техничните и живописни родопски пътища ще дадат възможност на участващите в националното рали спринт първенство да получат класиране, след като много от заявените кръгове за тази година отпаднаха по една или друга причина.

Рали спринт Пампорово ще предложи на участващите екипажи четири скоростни етапа с обща дължина от 40,62 състезателни километра, а общата дистанция, която трябва да покрият състезателите е 145,50 километра.

Щабът на състезанието ще бъде в хотел Перелик, а сервизният парк ще бъде локиран в непосредствена близост до него.

Ралито ще бъде открито на 6 ноември от 17:30 часа пред петзведния хотел Перелик в курортен комплекс Пампорово.

На следващия ден предстоят по две преминавания през специални етапи Смолянски езера и Пампорово, а призьорите в рали спринт Пампорово ще бъдат наградени в 15:30 часа отново пред хотел Перелик.

Повече информация и програмата за ралито може да намерите на https://rallypamporovo.com/ .

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура