Превантивният център реализира програма за превенция на употребата на наркотици сред ученици

26 Oct, 2021

Превантивно-информационният център по наркотични вещества при Община Смолян започна през октомври реализирането на Националната програма по превенция на употребата на наркотични вещества за учениците от 5-7 клас – „Кодово име: Живот“.

Превантивната програма е насочена към учениците от тези класове и залага предимно на интерактивни методи и подходи за развитие на социални и личностни умения, както и на формиране на нагласа за здравословен начин на живот. Това съобщи ръководителят на центъра Мария Славчева.

Програмата е в изпълнение на Националната стратегия за борба с наркотиците и Плана за действия към нея, регламентирана с наредба издадена от Министерство на здравеопазването и Министерство на образованието и науката.

Учениците бяха будни и мотивирани и споделиха, че срещите са много полезни и вдъхновяващи. Децата успяха да се сработят помежду си и разбраха, че имат нашата подкрепа и дадоха заявка за още такива срещи, посочи Савчева.

Програмата се реализира в V ОУ „Юрий Гагарин“ гр. Смолян с подкрепата на директора на училището Дюлгерова и класния ръководител Шакирова.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура