Смолян отново е домакин на международен тренировъчен лагер по спортни танци

15 Oct, 2021

Смолян за трети път е домакин на международния тренировъчен лагер по спортни танци, превърнал се в традиция за нашия град.

Благодаря на Павлина Георгиева, че се ангажира с такава мащабна проява. В града ни пристигнаха хора от цяла Европа, Япония и Българската федерация на клубовете по спортни танци (БФКСТ). Община Смолян е основен партньор, чисто логистично. Вярваме, че това е много важно за нашия град, защото всички международни гости отбелязват добрата спортна база, която имаме, посочи при откриването на спортното събитие зам.-кметът Марин Захариев.

Той посочи, че ще се проведат разговори с БФКСТ за провеждане на кръг от национални и международни турнири в Смолян, но след като отмине пандемията. Международният тренировъчен лагер ще помогне и на нашите деца, които се занимават със спортни танци, защото ще се срещнат с най-добри в тази област, коментира още зам.-кметът на Смолян.

Не спирам да се боря и да влагам цялата си енергия и желание в това да се превърне Смолян в международен център на спортните танци, коментира и организаторката Павлина Георгиева.

Мащабното спортно събитие започна днес и ще продължи до неделя, 17 октомври. То се провежда в Спортната зала „Величко Чолаков“. В него участват топ състезатели по спортни танци от Италия, Франция, Литва, Австрия, Германия, Гърция и далечна Япония.

Треньори са едни от най-известните в областта на латино и стандартните танци имена: Бенедето Феруджа – Италия, Франк Брангбург – Франция, Джоан Уилкинсън – Австралия, Томас Танка – Чехия, Добрина Паричкова – България, Дима Пакхомов и Александра Мейсън – Италия и др.

Тренировките се провеждат без публика и при стриктно спазване на мерките срещу COVID-19.

В продължение на три дни, елитът в спортните танци ще се докосне до прекрасната атмосфера на Смолян.
Организатор е PG DanceStudio – Павлина Георгиева – гр.Смолян съвместно с Добрина Паричкова – гр.Бургас, под патронажа на Община Смолян и в партньорство с БФКСТ.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура