Община Баните продължава предоставянето на топъл обяд

30 Sep, 2021

Предоставянето на социалната услуга топъл обяд в Община Баните продължава и след 30 септември, като срокът се удължава до 10 декември 2021 г.

По проекта се предоставя топъл обяд на 200 потребители от Община Баните в условията на пандемия.

Социалната услуга „Топъл обяд“ се предоставя на следните целеви групи:

  • Лица без доходи или с ниски доходи под линията на бедност – хора в затруднение поради влошената икономическа обстановка в страната, хора, които поради възрастта си или налични увреждания са в по-висок риск от заразяване и неблагоприятно протичане на инфекцията.
  • Лица, поставени под карантина – без доходи или с ниски доходи под линията на бедност и нямат близки, които да им окажат подкрепа.
  • Лица, обект на социално подпомагане, за които е установена нужда от допълнителна подкрепа и в условията на извънредна епидемична обстановка, са в невъзможност да задоволят основните си жизнени потребности.

Спазвайки принципите на балансирано хранене и изискванията за безопасност на храните, националните стандарти и нормите за хранене, услугата „Топъл обяд“ се предоставя всеки работен ден, който включва супа, основно ястие и поне веднъж седмично десерт и хляб.

Заявления от кандидат потребители по образец и декларация за разкриване на данъчна и осигурителна информация се приемат в Центъра за административно обслужване на Община Баните и в кметствата на: с.Вишнево;с. Вълчан дол; с.Гълъбово; с. Глогино; с. Давидково; с. Дрянка, с.Загражден; с. Малка Арда, с. Оряховец и с. Стърница .

Формуляр от Заявление – декларация и декларация за разкриване на данъчна и осигурителна информация, може да изтеглите от сайта на Община Баните или да получите от Общинска администрация – Баните, кметовете и кметските наместници по населени места.

Допълнителна информация за проекта и условията за кандидатстване може да се получи на телефон 03025/22 20, вътр. 111 в Община Баните.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура