Пампорово закрива летния туристически сезон

21 Sep, 2021

Летният туристически сезон в Пампорово продължава до 26 септември. Дотогава ще работят лифтовете, информират от Туристическия център в родопския курорт.

Приключващият летен сезон показа, че Пампорово отново се разгръща като дестинация за лечебен туризъм.

От дружеството определят летния сезон като успешен със засилен интерес към планината и новите лечебни програми, които развиват отново курорта като място за климатотерапия и превенция на здравето.

Климатолечебни комплекси, горски терапии и иновации в хотелски комплекс Перелик са основните акценти в лятната програма в Пампорово.

В крак с все по-нарастващата необходимост от грижа за здравето и стимулиране на имунитета, Пампорово възражда дългогодишната си история да посреща туристи като климатолечебен център, посочват от Пампорово.

Изцяло иновативна програма за лечение и горска терапия стартира в курорта в началото на летния сезон, базирана на уникалните за региона природните ресурси, използвайки ги за възстановяване, укрепване и подсилване на имунната система, в съчетание с високи нива на отрицателна йонизация и фитонциди, кристално чист въздух, тишина, спокойствие и релакс в Родопите.

За поредна година курортът се утвърди като предпочитана дестинация за планинско колоездене сред множество българи и чужденци, коментират от дружеството.

Велопарк Пампорово разполага с трасета с различни нива на трудност, подходящи за широк кръг от хора, както начинаещи, така и професионалисти.

През есенните месеци Туристическият център в курорта ще работи, предлагайки разнообразен избор от различни пешеходни и вело турове, екскурзии и други активности на открито.

За допълнителна информация не се колебайте да се свържете с Туристическия център във Facebook, на място в центъра или на телефон 070017702.

За предстоящия зимен сезон курортът запазва тенденцията в посока дигитализация на услугите чрез закупуване или презареждане онлайн на лифт карти и ски пакети директно през сайта на Пампорово.

Пампорово е номиниран в конкурса на Word Ski Awards за най-добър ски курорт в България за 2021 г.

Победителите в престижния конкурс, който е обявен за „Оскарите на туристическата индустрия”, ще бъдат определени чрез онлайн гласуване, което ще продължи до 31 декември.

Пампорово приканва многобройните си посетители да подкрепят любимия си курорт тук:   https://worldskiawards.com/vote/pamporovo-2021 .

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура