Мирослав Янчев: Всяка година туристите в Златоград се увеличават

20 Sep, 2021

Всяка година туристите, идващи в община Златоград се увеличават. Това заяви в интервю пред „Фокус” кметът на родопския град Мирослав Янчев.

Градоначалникът поясни, че предстои да се проведе консултативен съвет по туризъм, на който ще бъде отчетен изминалия летен период и на който ще начертаем плановете за следващите няколко месеца на годината.

Туризмът в Златоград в тази степен, в която трябва да се провеждаq го има. Въпреки пандемията и ограниченията, които се налагат с различните заповеди за намаляване разпространението на Ковид смятам, че Златоград показа, че място, където човек спокойно може да почива, отбеляза Янчев.

Не искам да звучи като конкуренция между Етъра и Велико Търново и други места, в които се развива такъв туризъм, но в Златоград е успешна формулата на публично-частното партньорство, коментира кметът.

Това всъщност привлече доста туристи в летния период и те всяка година се увеличават. Това мога да отчета като кмет на общината, посочи Мирослав Янчев.

Има доста какво да се види в региона вече и да не се гледа Златоград само като отделно място, а да се гледа като комплекс от обекти и туристически забележителности, които могат да се видят в Родопите. Той се свързва и с Пампорово, с Беломорието, което е наблизо и успешния туризъм, която се развива в съседните на нашата общини – Девин, Доспат, Смолян, допълни още кметът на Златоград.

 

  • Снимки: 1. Кметът Мирослав Янчев / 2. Старият Златоград – Михаил Хубчев

 

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура