Община Чепеларе с награда от Българския съюз по балнеология и СПА туризъм

09 Sep, 2021

Българският съюз по балнеология и СПА туризъм отличи с награда Община Чепеларе на 8-ия си конгрес, който се провежда в Разлог.

На събитието присъстват служебният министър на туризма доц. д-р Стела Балтова, председателят на УС на БСБСПА и вицепрезидент на ESPA Сийка Кацарова, кметът на Община Чепеларе Боран Хаджиев, председателят на Общински съвет – Чепеларе Пантелей Мемцов и експертите от отдел “Туризъм, спорт и младежки дейности” в Общинската администрация.

Пред участниците във форума министърът представи актуални данни за развитието на СПА туризма у нас, както и предприетите стъпки за включването на отрасъла в Националния план за възстановяване.

Министерството на туризма участва е заседанията на работната група за изготвяне на плана, беше предложено включването на туристическите предприятия като бенефициенти във фонда за енергийна ефективност и изпратена апликационна форма с искане този компонент да бъде допълнен конкретно със сгради в сектор туризъм, заяви министър Балтова.

Също така, туризмът е посочен в Програмата за развитие на регионите, чрез която ще се подкрепя изпълнението на инфраструктурни мерки, насочени към подобряване и развитие на здравните и социалните услуги, образованието, професионалното обучение, културата, спорта, туризма, устойчивата градска мобилност и други, каза министър Балтова.

Тази година Българския съюз по балнеология и СПА туризъм отбелязва и своята 15 годишнина, като по този повод министър Балтова връчи на организацията плакет за цялостен принос в развитието на сектора.

 

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура