Смолян и Рудозем стават арена на детски футболен турнир “Смолян Къп”

24 Aug, 2021

Първият детски турнир по футбол Смолян Къп ще се проведе в Смолян и Рудозем от 25 август до 29 август.

Турнирът се организира съвместно от Община Смолян и ФК Възраждане 2020 София, както и с любезното съдействие на кмета на Рудозем Румен Пехливанов.

Мачовете ще се играят на двата стадиона в Смолян, както и на градския стадион в Рудозем. В турнира ще вземат участие представители на елитни клубове като Лудогорец, Локомотив Пловдив, Пирин Благоевград, Славия и др.

Идеята е Смолян Къп да се превърне в международен турнир от следващата година, тъй като през тази година, с оглед на пандемията, не бе възможно участието на отбори от Република Северна Македония и Гърция, които иначе бяха заявили своето участие.

Целта е също така и да се популяризира футбола в региона, където има огромни традиции и хората са фенове на този вид спорт.

Смолян Къп е в календара на БФС и се провежда по всички негови правила. Голямо съдействие за провеждането на надпреварата оказа лично председателят на Зоналния съвет на БФС в Пловдив Огнян Златев, който осигури присъствието на елитни пловдивски съдии за мачовете.

Турнирът ще бъде открит на 25-ти август (сряда) на стадиона в смолянския квартал Райково, като точно преди мача Родопа – Лудогорец от 19:00 часа ще се проведе официалното откриване.

В състезанието ще вземат участие деца, които са родени през 2009, 2010 и 2011 г.

Очаква се голям футболен празник и в община Рудозем на 26-ти август (четвъртък) , когато от 18:00 часа на местния стадион ще играят отборите на елитните родни клубове Лудогорец и Локомотив Пловдив (набор 2009 г).

Закриването на турнира е планирано на стадиона в Смолян на 29-ти август (неделя) от 14:00 часа, като се очаква на него да присъстват кмета на Община Смолян Николай Мелемов, кмета на Община Рудозем Румен Пехливанов, както и председателят на Зоналния съвет на БФС в Пловдив Огнян Златев.

 

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура