Община Смолян ще представи възможности за развитие на екологичната мрежа Натура 2000

28 Jul, 2021

Община Смолян организира информационно събитие на 30 юли на тема: МРЕЖАТА НАТУРА 2000 – ОТГОВОРНОСТИ И ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА РАЗВИТИЕ НА МЕСТНИТЕ ОБЩНОСТИ, което се реализира по проект „Споделена визия за екологична мрежа Натура 2000 в регион Смолян“, финансиран от Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020.

Проектът, който Община Смолян изпълнява цели повишаване на информираността и постигане на по-добро разбиране за ползите от екологичната мрежа НАТУРА 2000.

Насочен е към популяризирането на мерки и дейности за съхранение на важни за орхидеите местообитания на територията на регион Смолян като Местообитание 6210 „Полуестествени сухи тревни и храстови съобщества върху варовик“.

Събитието включва семинарна част, информационна изложба на открито и рекламно-информационен щанд-шатра. Семинарът ще се проведе в залата на Държавен архив – Смолян, гр. Смолян, бул. „България“ №78, Стар център на 30.07.2021 г. от 10:00 часа.

Информационната изложба и шатра ще бъдат разположени на амфитеатъра на Стария център. Всеки желаещ ще може да ги посети в рамките на работния ден след 11.00 часа.

Лектори на събитието са Михаела Йорданова, професионален ботаник, работещ за опазването на дивите орхидеи в България и планински водач в сферата на природния туризъм и д-р Мария Касчиева, Преподавател в Шуменския университет, експерт по възстановителни дейности в природни местообитания и размножаване на диворастящи видове.

 

  • Снимка: Wikipedia
Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура