Прекрасни условия за летен туризъм в Пампорово

25 Jun, 2021

Условията за летен туризъм в Пампорово са прекрасни. Курортът е притегателно място за семейна почивка и бягство от летните горещини в прохладата на планината.

Два работещи лифта и десет вело трасета са отворени. Лифт 1 от Туристически център Пампорово до Студенец и лифт 2 от Студенец до Снежанка, както и Велопарк Пампорово са на разположение на туристите.

Много изненади и разнообразни активности на чист въздух очакват гостите на курорта.

Акцент в лятната програма са новите пешеходни маршрути с наблюдателни площадки до връх “Соколица” и връх “Иглите”, както и вело маршрути с различна продължителност и степен на натоварване, зони за горска терапия и релакс.

Тубинг пързалката на Студенец е любимо място за малките посетители на Пампорово, а 360-градусовата панорама от кулата Снежанка разкрива удивителната красота на Родопа планина.

Хит в курорта това лято са разходките с електрически планински колела, с които туристите могат да обиколят редица места за кратко време почти без усилия.

Приключенски парк Язовира също предлага новости за туристите. За любителите на красивата гледка е поставена фото рамка за запечатване на незабравими спомени от Пампорово.

А като допълнително удобство туристите могат ежедневно да се информират за атмосферните условия в Пампорово в реално време чрез автоматичната система SUMMERTIS, която дава необходимата метеорологична и актуална информация за курорта автоматично.

Туристическият център в курорта може да организира за летовниците активности като конна езда, скално катерене, джипсафари и посещение на различни забележителности в региона, сред които Каньонът на водопадите, легендарната пещера Ухловица, Смолянските езера и други.

 

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура