Тържествено дипломиране на зрелостниците от Езиковата гимназия в Смолян

23 Jun, 2021

В сесийната зала на Община Смолян бяха връчени дипломите на 95 зрелостници от випуск 2021 на Езикова гимназия „Иван Вазов“.

На тържествената церемония присъстваха представители на Областна администрация, Община Смолян, 101 алпийски полк, приятели на гимназията и родители.

Директорът на гимназията Надежда Горанова връчи похвални грамоти на още 24 отличници, както и на ученици, които със своите постижения в учебната дейност, в национални състезания, конкурси и олимпиади и в извънкласни дейности са издигали престижа на училището.

Първенец на випуска е Виолета Искилиева със среден успех от дипломата отличен 5.95. Тя получи почетна грамота, кристал плакет и парична награда.

За поредна година учениците показаха отлични резултати на държавните зрелостни изпити.

Средният успех по български език и литература е 5.08, по английски език – 5.29, немски език – 5.15, математика – 4.58, история – 5.45, философия – 5.02.

Представен бе и новият командир на III ученически гвардейски отряд – Любомир Бозов, а завършващите гвардейци получиха похвални грамоти за съществен принос в развитието и съхранението на Младежките гвардейски отряди в Република България.

Гимназията пожелава на випуск 2021 широки хоризонти, успехи и сбъднати мечти!

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура