Пампорово откри летния туристически сезон

15 Jun, 2021

Пампорово откри летния сезон с два работещи лифта и десет отворени вело трасета.

Лифт 1 от Туристически център Пампорово до Студенец и лифт 2 от Студенец до Снежанка, както и Велопарк Пампорово са на разположение на туристите.

Много изненади и иновации очакват гостите на курорта, като нови пешеходни и вело маршрути с различна продължителност и степен на натоварване, разходка с електрически колела, наблюдателни площадки и обекти, новости в Приключенски Парк Язовира, зони за горска терапия и релакс.

Традиционният Пампорово Байк Фест ще се проведе в родопския курорт от 17 до 20 юни за седма поредна година. Тогава е планирано и официалното откриване на летния туристически сезон.

В програмата на събитието тази година са включени първи кръг от един от най-престижните форуми в Европа – iXS Downhill Cup, състезание от клас 1 на Международния Колоездачен Съюз, носещо точки за световната ранглиста, кръг от Виваком Даунхил Сериите за 2021 и детско състезание по спускане.

Това е най-голямото събитие по планинско колоездене в България и района за сезона и се очаква да предизвика много голям интерес и участие на елитни състезатели от цяла Европа. Записани за участие са състезатели и отбори от Италия, Франция, Германия, Гърция, Кипър, Великобритания, Румъния и България.

На 19 юни ще се проведе състезанието за най-малките, кръг от Детските Даунхил Серии, а на 20-ти ще бъде основната част и финалите на iXS купата, които ще се излъчват на живо онлайн.

По традиция в рамките на фестивала, освен състезателната част се провеждат и други съпътстващи развлекателни събития.

Трасето за състезанието е с дължина от близо 2 км и е едно от най-трудните и технични не само в България, но и в района. Включва множество стръмни и скоростни отсечки, корени, камъни, големи скокове и скални дропове.

Посетителите на курорта могат да се възползват от разнообразни активности на открито, които предлага Туристически център Пампорово целогодишно.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура