Арестуваха серийни крадци на катализатори в Смолян

07 Jun, 2021

Криминалисти от полицията в Смолян и Чепеларе установиха и задържаха двама мъже, като евентуални извършители на кражби на катализатори от различни автомобили в град Смолян.

На 18 април е получена жалба от 45-годишен мъж, които установил, че е била извършена кражба на катализатор от лек автомобил Волво, паркиран пред хотел “Соколица”.

На 1 юни е постъпила друга жалба от 37-годишен мъж, че от собственият му автомобил Опел Зафира, който бил паркиран в Устово е извършена кражба на катализатор.

Подаден е сигнал и от 32-годишен мъж, че от лек автомобил Опел Астра, който бил паркиран в междублоково пространство на улица „Бяло море” в Смолян е извършена кражба на катализатор.

Постъпила е поредна жалба от 37-годишна жена, че е била извършена кражба на катализатор от личния и автомобил Опел Зафира, паркиран на улица „Наталия”.

В резултат на задълбочено разследване е установено, че евентуални извършители на деянията са двама криминално проявени мъже – на 55 години и на 41 години, и двамата от софийското село Нови хан.

Извършителите са задържани в поделение на МВР за срок до 24 часа. При задържането им са намерени и част от вещите предмети на престъпно посегателство. С постановление на наблюдаващия прокурор е поставено задържане за срок до 72 часа.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура