Общините Доспат и Чепеларе се присъединиха към проекта REPLACE

28 May, 2021

Родопските общини Чепеларе и Доспат се присъединиха към проекта REPLACE, финансиран от програмата за научни изследвания и иновации Хоризонт 2020 на Европейския съюз, който има за цел да популяризира ползите от и възможностите за подмяна на старо, скъпо и замърсяващо отопление с ново и чисто отопление на основата на възобновяеми енергийни източници.

По този проект са събрани и описани реални примери за подмяна на отоплението в различни европейски региони, сред които е и Родопският регион.

Авторите на българската версия на сборника са подбрали и представят на широката общественост онези примери, които са най-подходящи за нашите условия. Сборникът е публикуван на интернет страницата на проекта:  “Добри примери от практиката за подмяна на системи за отопление”.

Също в рамките на проекта бе разработено и едно полезно ръководство за потребители – “Кратко описание на технологиите за отопление и охлаждане с възобновяеми енергийни източници”.

То е насочено към всички домакинства, които искат да се запознаят с това какви технологии съществуват на европейския и българския пазар, за да изберат най-доброто и изгодно решение според бюджета и търсения комфорт.

Ръководството позволява на потребителите да обмислят по-добре подмяната на отоплението с възобновяем енергиен източник и какво е необходимо да съобразят, когато търсят оферта от фирма, за да получат най-добра цена и качество.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура