Новият областен управител Стефан Сабрутев официално встъпи в длъжност

20 May, 2021

Новият областен управител на Смолян Стефан Сабрутев встъпи официално в длъжност на кратка церемония в атриума на Областна администрация.

Досегашният областен управител Недялко Славов връчи на Сабрутев символичния ключ от Областна администрация, който се предава от всеки областен управител.

Сабрутев получи и още един символичен подарък – каска, лента и ножица, които по думите на Славов показват, че новият областен управител на Смолян, освен провеждането на честни избори има и една много важна задача – да завърши строителството на граничния пункт Рудозем – Ксанти

Сабрутев е познат в региона с присъствие в обществения и политически живот на областта и политически ангажиран, така че до известна степен изборът му е логичен. От моя страна гарантирам, че ще има приемственост и що зависи от моите действия, тя ще бъде осигурена и гарантирана, заяви Славов.

Няма оставени “скелети в гардероба”, а администрацията е достатъчно добре подготвена и е в течение на всяка една задача и процес, които се движат в момента, отбеляза Недялко Славов.

Той посочи, че е нормално встъпващият в длъжност областен управител да направи проверка назад, и уточни, че не се притесняват и от подобни действия.

В заключение Славов благодари на заместник-областните управители, на екипа от областна администрация, на ръководителите на държавни институции, на представителите на медиите. За мен беше огромна чест да заемам тази длъжност, подчерта Славов.

Новият областен управител Стефан Сабрутев благодари на Славов за доброто и топло посрещане и заяви, че е сигурен, че ще има приемственост. Той уточни, че предстоят разговори, за да се разбере всичко докъде е стигнало, за да може да продължат всичко в правилна посока.

Сабрутев благодари на Министерски съвет за огромната чест и доверие, които са му гласували и добави, че ще се постарае да изпълни техните ангажименти.

Основните ангажименти ще са провеждане на честни избори, като ще се движат и всички останали регулярни теми и въпроси, които касаят областта. Ще се срещнем с всеки един от ръководителите на държавните служби и ще разговаряме за темите, касаещи съответната служба, заяви Сабрутев.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура