Ева Майдел: Дадохме старт на разговора за бъдещето на европейската интеграция

10 May, 2021

ЕС стартира Конференция за бъдещето на Европа като нов опит за цялостна реформа. Очаква се в продължение на почти година да бъдат организирани форуми в различни формати в цяла Европа.

Резултатите от всеки такъв форум ще бъдат споделяни на онлайн платформа, достъпна на всички официални езици на ЕС, на която гражданите ще могат да обсъждат и изразяват подкрепа за различни предложения за промяна в европейската интеграция.

Крайният резултат от това ще бъде доклад с препоръки към институциите на ЕС, които ще трябва да предложат конкретни прмени в законодателството на ЕС, за да отразят препоръките на доклада.

Конференцията има за цел с помощта на граждански диалози и онлайн платформа до пролетта на 2022 г. да има разработени предложения как институциите на ЕС да станат по-ефикасни и достъпни за гражданите.

Дадохме старт на разговора за бъдещето на европейската интеграция. В следващите месеци в важно да не сме само зрители, а активни участници в него. Българите сме част от най-доброто място за живеене в света вече почти 15 години. Сега всеки от нас – гражданин или организация, има реалната възможност да се включи с идеи и предложения за промяна на ЕС, така че той да стане още по-полезен и ефективен, заяви българският евродепутат Ева Майдел.

Защото ЕС не е само машина за регулации, а все още незавършена идея, че можем да живеем заедно с другите европейски народи в разбирателство и увеличаващ се просперитет, посочи Майдел.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура