Много новости и забавления очакват туристите в Пампорово през летния сезон

28 Apr, 2021

През юни стартира летния сезон в Пампорово с много новости на открито, както и с пакетни предложения за лифт карти, билети, пешеходни и вело турове.

От юни в хотел Перелик 5* ще заработи нов специализиран медицински център.

Комплексът ще предлага медицински програми за профилактика и възстановяване, в съчетание с високи нива на отрицателна йонизация и фитонциди, кристално чист въздух, тишина и спокойствие.

Програмите са насочени към стимулиране на имунната система чрез ефективно използване на природните ресурси на региона, физическо и психическо възстановяване и изграждане на навици за здравословен начин на живот, свързани с правилен двигателен режим и балансирано хранене.

На територията на курорта ще бъдат изградени специализирани пешеходни и вело маршрути с различна продължителност и степен на натоварване, панорамни площадки, зони за горска терапия и релакс.

Курортът ще предлагa медицински програми в направление: Климатолечение, Антистрес и детокс, Възстановяване след Covid-19 инфекция и Нова клетка.

Всяка програма се съставя индивидуално след първичен медицински преглед от специалист и комплексна оценка на здравословното състояние. Програмите се предлагат с различна продължителност от 5, 7 и 10 дни.

Всяка една от тях включва настаняване, балансирано хранене с екологично чиста храна от региона, фитотерапия с билкови чайове, имунобустерни напитки, медицински и спа процедури, физиотерапевтични и кинезитерапевтични методики, и активности сред природата.

Част от цялостната концепция на курорта е и интегрирането на нови технологии за пречистване на въздуха и водата в хотелски комплекс Перелик 5*, на компанията „Елфи-тех“. Българската компания, член на The German association – DWA, се отличава с оригинални конструктивни решения и научно признати принципи на действие, отличени с множество национални и международни призове, една от които е Building Innovation Award.

Пречистването на въздуха във всички общи части на комплекса се осъществява посредством разположени концентратори на анионен кислород. Те са предназначени за синтез на активна форма на кислород – анионен кислород, отговорен за катализиране производството на специфични ензими моделиращи имунната му система.

Новата технология е ефективна в борбата с вредните вируси и бактерии, и осигурява здравословна и безопасна среда както за почивка, така и за организиране на конгресни прояви от всякакъв тип.

На територията на комплекса са разположени и озонови концентратори за получаване на магнитно структурирана вода с високо съдържание на анионен кислород, приложима за превенция и възстановяване сатурация на кислород в човешкия организъм.

Медицинските програми в комбинация с доказаните климатолечебни фактори на региона, както и интегрираните технологии в комплекса, допринасят за цялостното възстановяване на човешкия организъм.

Програмите са подходящи за хора с напрегнато и забързано ежедневие, страдащи от чести простудни заболявания, преболедували от Covid-19 инфекция и др.

Програмите ще могат да бъдат закупени директно онлайн през резервационната система на хотел Перелик 5*.

Информация за всичко интересно, което се случва в Пампорово може да откриете на официалната онлайн платформа на курорта www.pamporovo.me и социалните канали във Facebook и Instagram.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура