Премиерът Борисов: Разхлабваме поетапно мерките

30 Mar, 2021

Поетапно започваме разхлабване на мерките. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов.

Детските градини и ясли ще бъдат отново отворени от 5 април, обсъждат се и вариантите за връщането на учениците от 12 април по определена схема.

Ще се разреши функционирането на откритите площи на заведенията, ресторантите, кафенетата, а театри, галерии, музеи, филхармонии, консерватории ще отворят при определен капацитет – първо на 30%, следващата стъпка ще е при заетост на 50%. Планира се също отпадането на забраните и за фитнеси и спа центрове.

В тази изключително тежка ситуация в света, това е оптималният вариант между прилагането на мерки и психическото здраве на хората, посочи министър-председателят Бойко Борисов.

Премиерът Бойко Борисов коментира и опитите на опонентите да внушават, че предстоящите след няколко дни избори няма да бъдат честни.

Тяхната единствена цел е суматоха в държавата, да няма стабилност, в тази среда единствено могат да виреят, но хубаво ли е това за държавата и за обществото, добави Борисов.

Премиерът беше категоричен, че опонентите се стремят да заливат обществото с фалшиви новини, защото реално няма какво да покажат като свършена работа. Хората да си направят изводите, нищо повече, добави премиерът.

 

Снимка: БГНЕС

 

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура