Дариткова води листата на ГЕРБ в Смолян, Славов е втори, Събев трети

01 Mar, 2021

Коалицията ПП ГЕРБ-СДС регистрира в Смолян листата си с кандидати за народни представители в парламентарните избори на 4-ти април.

За регистрацията в РИК дойдоха председателят на парламентарната група на ГЕРБ и  член на ИК Даниела Дариткова, областният координатор и кмет на Смолян Николай Мелемов, общинският лидер на СДС Иван Кънев и кандидати за народни представители от ГЕРБ.

Направили сме листа от хора с възможности, с експертиза в различни аспекти на обществения и политическия живот и тя ще е от полза за жителите на региона, заяви пред медиите председателят на ПГ на ГЕРБ в Народното събрание д-р Даниела Дариткова.

По думите й ГЕРБ в Смолян тръгва от позицията на изпълнените предизборни ангажименти в този мандат.

Дариткова заяви, че в пътна инфраструктура на областта за мандата са инвестирани над 100 млн. лева, в образователната инфраструктура – над 20 млн. лв., в яз. „Пловдивци“ – 31 млн. лв. Във водния цикъл на Смолян около 90 млн. лева са в процес на инвестиция.

Бяхме поели ангажимент за отварянето на ГКПП Рудозем. Там са инвестирани и продължават да се инвестират близо 40 млн. евро. Предстои финализиране на проекта. Ангажиментът за здравеопазването, който касаеше отваряне на инвазивна кардиология, беше изпълнен още в първата година от мандата. И още едно изпълнено обещание е възможността тук да се обучават медицински сестри. Областната болница в Смолян сключи договор и е база за обучение на професионалисти по здравни грижи към Тракийския университет. Всичко това ни дава основание да поемем нови ангажименти, защото ние сме подготвени и ще надградим постигнатото в интерес на гражданите на Смолянска област, подчерта д-р Дариткова.

По думите на областния координатор Николай Мелемов листата на ГЕРБ е от личности, които са се доказали в годините.

Хората могат да ги преценят по това, което са правили. Факт е, че когато не си бил на власт, може да обещаваш чудеса. Ние обаче обещаваме само реално изпълними неща. И тези ангажименти се поемат от хора, познати на всички, подчерта Мелемов.

  • Водач на листата е д-р Даниела Дариткова, председател на ПГ на ГЕРБ и депутат от 2009 г., в четири Народни събрания.
  • Втори е Недялко Славов – икономист, областен управител на Смолян и общински ръководител на ПП ГЕРБ – Златоград.
  • Трети в листата е д-р Красимир Събев – анестезиолог и  народен представител в 44-то Народно събрание (гражданска квота).
  • Четвърти е Владимир Солаков – общински ръководител на ПП ГЕРБ в Девин и бивш зам.-кмет на община Девин.
  • Пета е Екатерина Гаджева – инженер-еколог, директор на РИОСВ  в Смолян и общински съветник (гражданска квота).
  • Шеста в листата е Мария Семерджиева – педагог-психолог, началник на Регионалното управление на образованието и общински съветник.
  • На седмо място е Денислав Костов – икономист, директор на областната дирекция на ДФ “Земеделие“ и общински съветник.
  • На осмо място е Иван Кънев – икономист и общински лидер на СДС в Смолян.

 

Снимка: БГНЕС

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура