Приеха бюджета на Община Смолян за 2021 година

25 Feb, 2021

Общинският съвет прие бюджета на Община Смолян за 2021 година в размер на 67 774 917 лева, в това число делегираните от държавата дейности са 31 653 995 лева и местните дейности са 36 120 922 лева.

Кметът Николай Мелемов посочи, че бюджетът е балансиран, съставен е след изготвен анализ на приходите и разчет на разходите съгласно приоритетите на управление на публичните финанси на Община Смолян.

Той осигурява средства за всички сфери на обществения живот – образование, здравеопазване, социални дейности и услуги, благоустрояване, информационно обслужване, култура, туризъм, спорт, подобряване на градската среда чрез изграждане на нови инфраструктурни обекти и ремонт на съществуващите.

Тези по-важни акценти са намерили отражение в бюджета, който ще осигури основните дейности за постигане на поставените цели по приоритетите, заложени в програмата за управление и Стратегическия план за развитие на Община Смолян.

Бюджетът за 2021г. е съобразен с икономическите тенденции и план за развитие, целящи превръщането на Община Смолян в център на опазване на традициите и развитие на иновации, ангажиран с повишаване стандарта на живот, благоприятен за бизнес и инвестиции, със съвременна инфраструктура, привлекателна жизнена среда , богат на културен и спортен календар, осигуряващ условия за пълноценна изява на личността, съвременни условия на образование и уникални туристически атракции.

Председателят на бюджетната комисия Стоян Иванов коментира, че това е най-големият бюджет в последните години. Обезпечени са всички сфери на обществения живот в община Смолян, а бюджетът отговаря на всички изисквания на законите на страната и Конституцията.

Гражданите на Смолянска община трябва да знаят, че в Бюджет 2021 година няма увеличение на данъците и таксите, те остават в същия размер, каквито са били и през 2020 година, заяви Стоян Иванов.

 

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура