Отлични условия за ски в Пампорово

15 Feb, 2021

Близо 25 см е новата снежна покривка в Пампорово. Планинският курорт е истинска зимна приказка за любителите на белите спортове.

Условията за ски и сноуборд са отлични. Отворени са 12 писти и 12 лифта.

Доволни сме от развитието на сезона, който вероятно ще продължи до началото на април, заяви изпълнителният директор на Пампорово АД Мариан Беляков.

Според него дружеството успява да задържи работните места и кадрите в трудните за туризма условия по време на пандемия.

Пампорово препоръчва нa всички туристи да купуват лифт картите си директно през новия онлайн магазин на www.pamporovo.me, за да направят преживяването си по-приятно, като избегнат напълно чакането на опашки и прекарат повече време по пистите.

Освен ски и сноуборд по белите писти в курорта, посетителите могат да се възползват и от други интересни активности на открито предлагани от Туристически Център Пампорово, сред които зимни преходи и преходи със снегоходки, конна езда, моторни шейни и други.

Пампорово предлага варианти за изнесен офис в планината. В ски зоната или в хотела, работата може да се превърне в удоволствие, а планината във вдъхновение.

Конферентен център Пампорово е едно от местата в курорта, което предоставя всички условия за творчески кът и приятна работна обстановка, технически оборудван с обособени индивидуални зали и бърза интернет връзка – пространство за нови идеи.

На 20 и 21 февруари в Пампорово предстои 11-то издание на Winter Bike Duel. Състезателното трасе е с дължина около 1 км и включва зони за няколко скока, стръмни участъци и виражи.

Зрелищната надпревара се провежда в дуел формат с пряка елиминация – двама байкъри стартират заедно по снежното трасе, а по-бързият продължава към финала.

От Пампорово напомнят за спазване на задължителните противоепидемични мерки в курорта!

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура