Засякоха шофьор да кара със 158 км/ч край Златоград

26 Jan, 2021

Рекордни превишения на позволената скорост констатира полицията в Златоград. Шофьор със скорост 158 км/ч е засечен да се движи по планински път край родопския град. Тази скорост е недопустима дори за магистрала.

На 17 януари в 00:45 часа при ограничение от 60 км/ч е засечена скорост 130 км/ч. В този случай превишението е със 70 км/ч над допустимото. Санкцията за такова провинение е глоба в размер на 800 лева.

На 22 януари в 21:47 часа при общо въведено ограничение за извън населено място от 90 км/ч е засечена скорост 158 км/ч. Превишението е с 68 км/ч над допустимото. Наказанието за такова нарушение е глоба в размер на 750 лева.

И двете нарушения са констатирани в участък с концентрация на ПТП, където има произшествия със загинали участници в движението. Нарушенията са констатирани с техническо средство.

С цел осигуряване на пътна безопасност и недопускане на пътно-транспортни произшествия, специализирани полицейски операции ще се провеждат в различни населени места по всяко време на денонощието.

Полицията обръща внимание на водачите и на пешеходците, че задължение на всички участници в движението е безопасността и недопускане на произшествия с пострадали граждани.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура