Община Мадан обяви частично бедствено положение

12 Jan, 2021

Със заповед на кмета на община Мадан е обявено частично бедствено положение за част от територията на общината, както следва:

  1. За улица “Туристическа“ град Мадан – пропадане на подпорна стена; свлечена земна маса; пътят е затворен.
  2. За улица “Родопи“ град Мадан – пропадане на подпорна стена; свлечена голяма земна маса; пътят е затворен.
  3. Общински път с. Чурка – с. Ловци – пропадане на долен скат на пътя и провокирана асфалтова настилка; пътят е затворен за движение.
  4. Общински път с. Шаренска – с. Крайна – с. Върба – пропадане на долен скат на пътя; пътят е затворен за движение.

Други щети:  Нанесени щети на пътната мрежа, провокирана асфалтова настилка, изнесени и прекъснати черни пътища, наноси от пясък и баластра, които спират проходимостта на пътната мрежа до населеното място и затваря достъпа до жилищата на живущите в посочените села и улици.

При евентуални спешни случаи е прекъснат достъпа до населените места и улици по основните пътища.

Съществува реална невъзможност населението в посочените села и улици, да бъде обслужвано с продукти от първа необходимост и невъзможност и невъзможност при необходимост да се предостави спешна медицинска помощ.

Щабът за координиране на спасителните и неотложни аварийно- възстановителни работи преминава в непрекъснат режим на работа.

Мярката е предприета заради влошената метеорологична обстановка, възникнала в резултат на падането на обилни валежи от дъжд и наводнения от вчера.

Призовават се физически и юридически лица, разполагащи с подходяща техника да се включат в разчистването на пътищата в община Мадан за осигуряване на нормална проходимост до посочените населени места и улици, като се активират и мобилизационните групи, приложени към общинския план за защита при бедствие.

Да се работи приоритетно за спасяване на изпаднали в аварийна ситуация хора, осигуряване на достъпа до жилищата, както и на лекарства, гориво и продукти от първа необходимост.

 

Подобни

Новини от региона

спорт

култура

Времето