Радо Янков отново е спортист на годината на Чепеларе

30 Dec, 2020

 Назначената от кмета на Община Чепеларе Боран Хаджиев комисия определи най-изявилите се спортисти във всички предвидени категории.

В състава на комисията влизат Венцислав Александров – треньор по биатлон в Спортен клуб „Рожен- Чепеларе 2016“, Васил Милчев – председател и треньор по сноуборд на Спортен клуб по сноуборд „Амер Спортс – Чепеларе“, Радослав Аговски – директор на Спортно училище „Олимпийски надежди“, Костадин Беленозов, младши експерт „Туризъм“ в Община Чепеларе и адв. Недялка Стамболова, адвокат на Община Чепеларе. Присъстваха и резервните членове Сузана Пашова – мл. експерт „ Туризъм“ в Община Чепеларе и Андрей Янков – треньор в Спортно училище „Олимпийски надежди“, като Сузана Пашова беше и протоколист на заседанието.

Председател на комисията е заместник-кметът на Община Чепеларе инж. Стоян Кузмов. Кметът на Чепеларе Боран Хаджиев се присъедини малко след началото на заседанието.

След като към първоначално разчетените 8 категории беше добавена още една, класацията „Спортист на годината на Община Чепеларе“ за 2020 година изглежда така:

  • В категория „Мъже“ най-добър е Радослав Янков, състезател от Спортен клуб по сноуборд „Амер спортс – Чепеларе“. Подгласници са Димитър Герджиков от Спортен клуб „Биатлон“ – Чепеларе и Антон Синапов от Спортен клуб „Рожен Чепеларе 2016“ /по ред на изписване/.
  • Номинации в категория „Жени“ няма.
  • В категория „Юноши старша възраст“ най-отличили се през тази година са Марко Семерджиев от Спортно училище „Олимпийски надежди“ в гр. Чепеларе и Валентин Карабаджаков от СК „Рожен Чепеларе 2016“, като първото място е за Марко Семерджиев.
  • В категория „Девойки“ разпределението е следното: Първо място: Йорданка Йончева, второ и трето място – Теодора Владева и Виолета Мекерова, всички от СК „Рожен Чепеларе 2016“.
  • В категория „Момчета“ на първо място беше класиран Петър Гергьовски от СКС „Амер спортс – Чепеларе“. След него са Димитър Александров и Станимир Илчев от СК „Рожен Чепеларе 2016“, класирани по ред на изписване.
  • В категория „Момичета“ единствен носител на приза е Йорданка Андонова от СКС „Амер спортс – Чепеларе“.
  • В категория „Най-перспективен състезател на Община Чепеларе – възрастова група до 12 години“ се класират по ред на изписване Мариела Стоянова от СК „Рожен Чепеларе 2016“, Александър Гьоргов от СКС „Амер спортс – Чепеларе“ и Елена Чакърова от СК „Рожен Чепеларе 2016“.
  • В новодобавената в хода на заседанието категория – „За принос в развитието на сноуборда в Община Чепеларе“ за 2020 г. наградени ще бъдат националните състезатели от СКС „Амер спортс – Чепеларе“ Теодор Пашалиев и Ивана Баталова.

Най-добрите спортисти в съответните категории бяха определени на база протоколите от състезанията, в които са участвали.

Критерии са рангът на състезанието и класирането на участника. Изключение прави категория „Ежедневно упражняване на тренировъчен процес в спорта, който практикуват“, в която награди ще получат всички състезатели – 20 деца от спортните клубове в община Чепеларе и Никола Семерджиев от СУ „Олимпийски надежди“.

„На състезание може и да не успееш – случва се по всякакви причини – но усърдието в тренировките не трябва да остава невъзнаградено“, мотивира това решение кметът Хаджиев.

Церемонията по награждаването е планирана за януари 2021 година, като датата и форматът ще се уточняват допълнително, в съответствие с извънредната епидемична обстановка.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура