Награждават двама младежи за проявена смелост при гасене на пожар край Солища

07 Oct, 2020

На 25 август 2020 г. в землището на село Солища, местност Чернока възниква пожар в иглолистна гора в следствие на паднала мълния, съпроводена със силен тътен.

Теренът е с голям наклон, недостъпен за пожарни автомобили и специализирана техника, поради което гасенето се извършва на ръка с резачка, пръскачки и тупалки. В гасенето се включват освен екипа на пожарна Пампорово, още и служители на ГПК „Карлък – СС“ – с. Солища, ДГС „Широка лъка“ и жители на селото.

Точно в такъв напрегнат момент на всички участници в гасенето прави впечатление себераздаването на двама младежи, които неуморно пренасят вода и оборудване за гасенето по изключително стръмния терен и освен това участват в самото гасене.

Благодарение на бързата реакция на участниците в гасенето и особено първите пристигнали на място на пожара местни жители, сред които са и двете момчета, пламъците са ограничени на минимална площ и е съпроводено с незначителни щети.

За проявената смелост и гражданска доблест двамата младежи – ученици в ППМГ „Васил Левски“ – Смолян ще получат награди от началника на РСПБЗН-Пампорово гл.инспектор Чавдар Кичуков и от председателя на ГПК „Карлък СС“- с.Солища Иван Славчев.

Награждаването ще се състои на 8 октомври в ППМГ „Васил Левски“ – Смолян.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура