Община Баните набира желаещи за програмата Топъл обяд

15 Sep, 2020

Община Баните набира желаещи да се включат в програмата „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация–2020 г.“ Обхватът на програмата е до 170 лица.

През периода от 17.09.2020 г. до 31.10.2020 г. в рамките на работните дни ще се приготвя храна, която ще се доставя ежедневно до дома на потребителите.

За програмата могат да кандидатстват:
•    Лица с ниски доходи, под линията на бедност, определена за страната, за времето, в което са поставени под задължителна карантина;
•    Уязвими лица, в това число и възрастни над 65 години, без доходи или с доход под линията на бедност, определена за страната, които живеят сами и нямат близки, които да се грижат за тях и в условията на извънредното положение, обявено за страната не са в състояние да си осигурят прехраната;
•    Лица, които поради възрастта си, поради трайно увреждане или в резултат от заболяване не могат да се самообслужват и не могат да осигурят сами или с помощта на близките си своите ежедневни потребности от храна.

С оглед противоепидемичните препоръки на Националния оперативен щаб, не се изисква подаване на заявления от кандидатите и сключване на договор за ползване на социална услуга от потребителите.
Желаещите могат да заявяват своя интерес за включване в програмата на телефон: 03025 22 20, вътр. 111,  на тел. 0885683222 или 0879971811.

Община Баните  ще извърши служебна проверка за това дали кандидатите попадат в обхвата на целевите групи, след което ще извърши подбор до размера на максимално допустимия капацитет от 170 потребителя. Одобрените кандидати ще бъдат уведомени на посочения от тях телефон.

Проектът ще бъде финансиран  от Агенция за социално подпомагане.

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура

Времето