Бизнес академия за стартиращи предприемачи започва в Смолян

11 Sep, 2020

Програма BASE-Бизнес академия за стартиращи предприемачи започва в Смолян.

Специален фокус на Програмата в Смолян е развитието на бизнес идеи, базирани върху възможностите, които природата и богатото биоразнообразие на региона предоставят.

Първото издание на Програма „BASE-БИЗНЕС АКАДЕМИЯ ЗА СТАРТИРАЩИ ПРЕДПРИЕМАЧИ“ стартира в Смолян с подкрепата и партньорството на Фондация „Америка за България“. Целта на програмата е да разкрие тайните на предприемачеството и да даде нов път за развитие и достоен живот на участниците в нея.

В рамките на 13 срещи (по една среща на седмица) участниците ще имат възможност да развият своите идеи, за да ги превърнат в успешни бизнес начинания. Ще се научат как да извършат проучване и анализ на пазара, да изработят подходяща маркетингова кампания, да подредят финансите си, както и ще придобият представа за правната страна на бизнес инициативата.

Първата от тринайсетте срещи ще се проведе на 12 септември 2020 г. от 10.30 часа в Посетителски информационен център „Сосковчето“, а темата на срещата е „Що е то предприемачество?”. Основен лектор е г-н Апостол Дянков – Мениджър проекти/Устойчив поминък в Джуниър Ачийвмънт, България.

По време на цялата обучителна програма 30 участници ще посетят различни места в региона на Родопите и ще се срещнат с хора, вече стартирали и развиващи своите устойчиви природосъобразни бизнес идеи, както и да посетят вече работещи бизнеси, за да получат ценни практически знания за предизвикателствата, пред които собствениците им са били изправени и начините, по които са се справили с тях.

От друга страна, лектори, с разнообразна експертиза, в това число в сферата на финансите, бизнес управлението, ценообразуване и счетоводни дейности, юристи, социални комуникации и други ще предават своите знания на участниците и ще дискутират с тях тайните на успешната бизнес инициатива.

В края на Програмата, участниците ще имат възможност да разработят и представят пред компетентно жури свой собствен бизнес план, както и да получат начално безвъзмездно финансиране в размер до 5000 лв.

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура

Времето