В Смолян ще се проведе турнир по вдигане на тежести в памет на Величко Чолаков

11 Sep, 2020

В Смолян ще се проведе турнир по вдигане на тежести в памет на Величко Чолаков. Мероприятието ще се състои на 12 септември от 14:00 часа в Спортната зала, която носи името на шампиона.

Събитието е под егидата на кмета Николай Мелемов и СКВТ “Родопа” – Смолян.

В турнира ще участват състезателите на осемте най – добри клубове по вдигане на тежести – Варна , Бургас, Русе, Кърджали, Сопот, Асеновград, Хасково и Смолян.

На събитието ще присъстват съотборниците на Величко – Георги Марков и Златан Ванев, както и помощник треньора му от Националния отбор Лъчезар Кискилов, приятели и близки.

На 20 август 2020г. се навършиха три години от смъртта на единствения български щангист с медал от олимпийските игри в Атина през 2004г. в категория над 105 кг.

В същата категория става световен шампион във Ванкувър и европейски шампион в Украйна. След края на състезателната си кариера Величко става треньор в клуба по вдигане на тежести в Смолян.

Почетният гражданин на Смолян десетки пъти ни изправяше горди от огромната сила, мощ и упоритост, с които постигаше успехи в спорта и живота.

Величко Чолаков остана пример за всички, които се посветиха на този най-български спорт – вдигането на тежести, пример за всички, които ще поемат по неговия път на състезател и треньор. Той ще остане завинаги в сърцето на хората от Родопите.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура