Полицейска операция срещу замърсяването в Чепеларе

25 Aug, 2020

Специализирана операция на територията на цялата община Чепеларе е провела полицията. Поводът – зачестилите сигнали от хората, ангажирани с почистването на обществените площи в град Чепеларе.

По думите им практически навсякъде, където теренът предлага възможност, се събират групички млади хора, които оставят след себе си купища отпадъци.

Това се случва пред читалището в Чепеларе, в двора на основното училище, около пейките до стрийт фитнеса в двора на Колежа и на още много места – въпреки достатъчното количество кошчета за отпадъци и указателни табели.

След проведената спецоперация се разбира, че такава е ситуацията само в Чепеларе – в другите населени места няма подобен проблем, може би с изключение на Павелско, където също има повече деца и младежи.

Както се подразбира, основни нарушители в дадената ситуация се явяват именно деца в тийнейджърска възраст – между 12 и 18 години.

Това личи и от резултатите на проведената специализрана полицейска операция – в хода и́ са установени няколко пълнолетни и 5 непълнолетни лица, спрямо които е взето отношение по общинската наредба и по Закон за закрила на детето.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура