Поздравления от кмета на Мадан по повод Деня на миньора и 70-годишнината на ГОРУБСО

18 Aug, 2020

Сърдечно поздравявам всички, свързани с рудодобива в нашата община по повод Деня на миньора и 70-годишнината от създаването и дейността на минното предприятие “ГОРУБСО”!

В периода от основаването на 01.07.1950г. до сега, дружеството продължава да се утвърждава като едно от водещите предприятие и авторитет в областта на рудодобива.

И вече седем десетилетия, редица поколения продължават да работят ежедневно за запазването и развитието на основния поминък в общината ни!

Вложените труд и усилия през всички тези години, както и високият професионализъм, са залог за успешна и плодотворна дейност.

Поднасям своето уважение към всички, допринесли за развитието на рудодобива, за неуморните им усилия, отговорността и риска, с които изпълняват своите задължения.

Специално изразявам и своето уважение и огромна благодарност към собствениците и хората, които в един от най-трудните моменти протегнаха ръка за спасяване на основното дружеството и вече години наред смело инвестират сили и средства във въвеждането на изцяло нов минен модел, посредством внедряване на съвременна техника за механизация и автоматизация на рудодобива!

Благодарение на техните инвестиции, рудодобивът в нашата община продължава да се развива и да дава хляб и препитание на стотици семейства.

Нека с грижовност и професионализъм всички заедно да съхраняваме, опазваме и разширяваме развитието на нашият основен поминък и безценен дар от природата!

На целия ръководен състав, на всички специалисти, работници, служители и на техните близки много здраве и благополучие!

Честит празник!

С Уважение,
Фахри Молайсенов
кмет на община Мадан

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура