Пешеходен преход до връх Мургавец и парк “Язовира” организират на 1 август в Пампорово

28 Jul, 2020

Туристическият център в Пампорово организира на 1 август пешеходен преход по новата планинска пътека до вр. Мургавец и Приключенския парк “Язовира”. Събитието е част от лятната инициатива в Пампорово “Движи се, дишай, споделяй!”, провокирайки туристите към повече движение и спорт сред природата.

Преходът до вр. Мургавец е с леко физическо натоварване, откривайки живописна планинска гледка. Пешеходната разходка на 1 август е включена в седмичните предложения на Туристическия център, които са с 15 процентна отстъпка от цената.

Маршрутът стига и до парка “Язовира”, съчетаващ условия за спорт на открито и зони за забавление и релакс. Спускане по пързалка, разположена върху писта “Стената”, скокове върху въздушна възглавница, забавления във въжена градина, горска пътека за бягане и фитнес на открито са част от предложенията, насочени към почиващите в курорта семейства.

Условията за туризъм в Пампорово са добри, информират от центъра. Велопаркът в курорта е отворен, функционират 10 трасета с различна трудност.

В движение са два лифта – от Туристическия център до “Студенец” и от “Студенец” към вр. Снежанка.

Подобни

Новини от региона

спорт

култура

Времето