Чепеларката Ружка Зашева получи грамота за участие в конкурса „Доза доброта“

08 Jul, 2020

Деветокласничката от ПГСГСТ „Никола Вапцаров“ – Чепеларе Ружка Зашева получи грамота за участие в конкурс „Доза доброта“, организиран от Община Добрич.

За радост на организаторите, конкурсът е предизвикал интерес далеч извън границите на община Добрич и в него са се включили множество ученици от цяла България.

Грамотата беше изпратена до кмета на Община Чепеларе Боран Хаджиев от Йордан Йрданов, кмет на гр. Добрич, с молба да бъде връчена на Ружка Зашева, което Хаджиев направи с голямо удоволствие.

Ученичката от ПГСГСТ се е информирала за провеждането на такъв конкурс сама, от Интернет. Решението ѝ да участва в него не изненадва преподавателите ѝ – те я познават като активна, ангажирана личност с разнообразни интереси.

Преди малко повече от месец Ружка Зашева спечели Първа награда в онлайн-викторина „Натура 2000 и лешоядите“, споделят преподавателите ѝ, и я наричат „гордост за училището“.

„Учениците са най-важното за всяка образователна институция. Нашето призвание е да им дадем криле. Разбира се, важен е и екипът – а ние сме упорити и всеки си върши работата“ – казва по този повод директорът на ПГСГСТ „Никола Вапцаров“ инж. Елена Касабова.

Следващото обществено ангажирано начинание, в което Ружка Зашева е решила да се включи, е още по-интересно: международен проект за отборни дебати на тема „климат“ с участието на 16 държави. За целта обаче училището трябва да събере отбор. Ако това се случи, в продължение на година участниците ще бъдат подготвяни по темата, след което ще се явят на дебати на национално ниво и отборът – победител ще замине за участие в Брюксел.

Кметът на Община Чепеларе пожела успех на Ружка Зашева и на целия екип на ПГСГСТ „Никола Вапцаров“ и се ангажира Общината да съдейства всячески в подобни начинания.

Есето, с което Ружка Зашева участва в конкурса, можете да прочетете тук: https://pgsgst.org/…/%d0%b4%d0%be%d0%b7%d0%b0-%d0%b4%d0%be…/

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура