Родопа загуби с 1:2 от Спартак Пловдив в контрола

06 Jul, 2020

ФК Родопа Смолян загуби с 1:2 контролата със Спартак Пловдив. Единственото попадение за „зелено-белите“ бе дело на Теодор Стефанов.

Приятелската среща се игра на Стадион Пловдив, като и трите гола паднаха през второто полувреме. Първи резултата откриха домакините чрез Кирил Георгиев в 58 минута. Последва изравняване от страна на Стефанов в 63 минута, като той изпрати топката в противниковата врата с удар извън наказателното поле.

Въпреки добрата игра на отбора от Смолян, новаците в Трета лига успяха да вкарат и втори гол, който бе дело на Любо Цеков в 75 минута. Въпреки загубата, футболистите на Родопа Смолян показаха превъзходство на терена, като пропуски пред противниковата врата направиха Стефан Чилингиров, Михаел Кисьов и Теодор Стефанов.

Изненадата в двубоя бе вратарят Стефано Кунчев, който пази за отбора от Смолян. В момента се водят преговори със стража, който е пазил през годините за Левски, Славия и Локомотив Пловдив. 29-годишният вратар е и младежки национал, като е играл и в чужбина. Високият 192 см. страж е родом от Троян.

Старши треньорът на Родопа Юлиян Сюрджиев пусна като титуляри в мача: Стефано Кунчев, Николай  Тихомиров, Стефан Киков, Димитър Чолаков, Владимир Драманлиев, Георги Чакъров, Елмир Мустански, Теодор Стефанов, Адриан Сюрджиев, Стефан Чилингиров и Михаел Кисьов.

Като резерви на терена се появиха: Христо Ковачев, Ромарио Димитров, Любо Петров, Андон Белюков, Георги  Пелтеков, Димитър Богутев.

Следващата контрола на зелено-белите е на 11 юли в Смолян. Двубоят с Гигант Съединение е в събота на Стадион Септември, в квартал Райково от 18:00 часа.

От Родопа уговориха и още една контрола през лятната си подготовка за Трета лига-Югоизточна група. На 1 август, тимът воден от Юлиан Сюрджиев ще приеме Верея Стара Загора. Останалите приятелски срещи са с ФК Димитровград на 18 юли и с ФК Борислав Първомай на 25 юли, като и двете срещи ще бъдат в Смолян.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура