Днес е премиерата на поетичния спектакъл „Там, където не сме” на РДТ

03 Jul, 2020

Премиерата на поетичния спектакъл „Там, където не сме” по текстове на Георги Господинов ще се играе на 3 и 4 юли от 21.00 часа на каскадите пред Родопския  драматичен театър.
В условия на извънредност нашият театър реши да излезе извън театъра. Извън сградата си, на открито, под нощното небе на Родопите, извън сигурността на доказаната драматургия, извън правенето на театър като занаят и средство за евтин смях. Извън прозата и грижата на бита, втурваме се към поезията „като пилци към квачката с пилците“. Трима мъже и три жени населяват свят, създаден от книгите на Георги Господинов. Измислят го, измислят се и самите себе си в него, фантазират си живот, остаряват заедно в рамките на шейсет минути. Срещат се само за да се разминат. Изпълват капсулата си от време с единственото нещо, което може да бъде само тяхно – съчинената любов. Тук и сега става там винаги. Там, където никога не сме. Така открехват идеята и подробностите за постановката,  актьорите от РДТ „Николай Хайтов“.
Сценарият и режисурата са на Делян Илиев, видео и музика – Мира Искърова. В спектакъла участват актьорите Емилия Ованесян, Димитър Димитров, Атанас Найденов, Преслава Георгиева, Димитър Мартинов, Самуела-Ивана Церовска.
В постановката са използвани стихотворения и фрагменти от книгите „Черешата на един народ“, „Писма до Гаустин“, „Там, където не сме“, „Физика на тъгата“, „Времеубежище“, „Естествен роман“, „И други истории“ на издателство „Жанет-45“.
При лоши метеорологични условия спектакълът ще се играе във фоайето на театъра.
Билети могат да се закупят на касата на театъра и на тел. 0893 338 173 и 0893 338 166.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура