Гърци протестират срещу затварянето на “Маказа”

02 Jul, 2020
В писмо до правителството Търговската камара на Кавала протестира срещу затварянето на ГКПП “Маказа”. В писмото се посочва, че „За наша голяма изненада бяхме уведомени тази сутрин за вашето внезапно решение да затворите важен пункт, без предварително предупреждение“.
Трябва да знаете, че това е най-големият и най-важен ГКПП, особено за румънски и български туристи, които идват в страната ни, и за съжаление с това решение осъждате нашия регион на загуби.
“Маказа” работи нормално от 15 юни 2020 г., когато се отвори отново, без никакви проблеми, и затова се учудваме какво изведнъж се промени и вие взехте това решение.
Защо не информирахте Търговските и туристическите палати за това, което сте направили?
От една страна, вие ни призовавахте да отворим бизнеса си, да отворим отново хотели и туристически помещения, както и ресторанти, а от друга страна, вие затваряте входните пунктове, където се очакват хиляди туристи в близко бъдеще.
И защо се прави вашият ход днес, който по същество отваря летищата в страната, отваря туризма и за съжаление с това решение резервациите се отменят и вие удряте непоправимо местната икономика и общество?
Вярваме, че незабавно трябва да оттеглите това решение, пише още в писмото.
Съюзът на хотелиерите от област Еврос, както и и заместник-областният управител, също отправиха искане лично до премиера Кирякос Мицотакис да се отвори граничният пункт “Маказа” за свободно преминаване на туристи.
Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура